Saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!!!

Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?

Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?

Ortalama 75 yıl yaşayan bir insanoğlu, 23 yılını yatakta ve uyuyarak geçiriyor. Çoğu kişi, % 100 doğal organik yün yastık ve yorgan kullanmaktan farklı olarak sentetik elyaf gibi plastik içeren ürünler kullanıyor. Diğer taraftan, birçok insan aslında organik yün ürünler kullanmanın kişisel sağlık ve çevre için daha iyi olduğunu biliyor ama acaba nedenini gerçekten biliyorlar mı? Organik yün nedir? Sorusuna kaç insan kesin olarak cevap verebilir?

Organik Yün Nasıl Üretiliyor?

Organik yün kontrollü topraklarda yetiştirilen sağlıklı koyunlardan elde edilir. Koyunların iç parazitleri alma riskini azaltmak için yeterli alan ve uygun otlatma yöntemleri uygulanır. Organik yün yetiştiriciliği, hayvanların otladığı alanlarda herbisit, böcek ilacı gibi kimyasallar kullanımına karşıdır. Hayvanları sağlıklı tutmak için özel veterinerlik uygulamaları ile alternatif bakım yöntemleri kullanılır. Belirli bir uzunluğa gelen yünler titizlikle kesilir ve kir, kalıntı bırakmayan ve biyolojik olarak parçalanabilen özel bir dezenfektan ile temizlenir. Organik yün yorgan veya organik yün yastık üretimine geçilmeden önce ham yün numuneleri kimyasal testler için laboratuvara gönderilirler. Mukavemet, esneklik, yanıcılık ve dayanıklılık açısından test edilen yün, organik yorgan ve yastık üretimi için artık hazırdır.

% 100 Organik Yün Kullanmak için 5 Önemli Neden

  • Organik yün doğa dostudur! Sahip olabileceğiniz en doğal ve en sağlıklı malzemedir. Koyunyünü yıllık bazda büyür, yani tamamen yenilenebilir bir kaynaktır. Yün, biyolojik olarak bozunur ve endüstriyel kirliliğe katkıda bulunmaz.
  • Organik yün konforludur! Esnekliğini kaybedebilecek sentetik elyafların aksine, yün içindeki doğal kıvrım ve sarmal yapı sayesinde uzayabilir ve orijinal şekline geri döner. Bu muhteşem özelliğe ek olarak çok ince liflere ayrılan % 100 organik yün yastıklar, yorganlar, yataklar ve hatta minderler için esnek, yumuşak ve hafif bir dolgu oluşturur.
  • Organik yün ısıyı dengeler! Havanın doğal olarak akmasını sağlayan ve mükemmel bir yalıtkan olan saf yün, doğal ısı regülatörüdür. Yün hem nefes alabilir hem de ısıyı izole edebilir, vücut ısısına göre ısıyı dengeler. Bu, % 100 organik yün için geçerlidir, daha ucuz veya elyaf-yün karışımı ürünler için geçerli değildir.
  • Organik yün toksik içermez! Paket içinde temiz görünse de, sentetik yastık ve yorgan gibi uyku ürünleri formaldehit ve perflor gibi kimyasallara tabi tutulurlar. Birçoğumuz bu küçük miktarları soluduğumuzda hissetmeyebiliriz, ancak kimyasal hassasiyetiniz varsa, küçük bir miktar bile baş ağrısından cilt tahrişlerine kadar birçok reaksiyonu tetikleyebilir. Ne yazık ki, yıkama bu etkiyi tamamen gideremez. % 100 organik yün ürünlerde kesinlikle toksik kimyasal madde yoktur.
  • Organik yün mikrop barındırmaz! Yünde bulunan lanolin ve minik kıllar onu toz akarları için elverişsiz kılar. Yünün neme karşı dayanıklı özellikleri de küf ve mantarlara karşı doğal olarak caydırıcıdır. Kısacası, % 100 organik yastık ve % 100 organik yün yorgan ile uyuduğunuzda % 100 hijyen olduğundan emin olabilirsiniz.

Yün yorgan, yün yastık veya yün yatak satın almak gibi doğru bir karar verdiyseniz % 100 organik yün sertifikası aramanızı öneririz. “% 100 organik yün sertifikası”, üretim sürecine uygun olarak üretildiğinin, insan sağlığı ve çevre dostu ürünler olduğunun resmi kanıtıdır.



Also in Blog

Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?
Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?

Continue Reading

Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi
Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi

Continue Reading

Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?
Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?

Continue Reading