Saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!!!

Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi

Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi

Uyku, bebekler ve çocuklar için en hayati ihtiyaçlardan biridir. Öyle ki uyku, beynin erken gelişim safhalarında birincil etkinliktir ve ilerideki zihinsel ve fiziksel gelişimi için son derece önemli bir rol oynar. Peki, bebek için yastık, yorgan kullanmak güvenli mi değil mi? Bebek yastığı ve bebek yorganı kullanmaya ne zaman başlanır? Bebek ve çocuklar için doğru yastık ve yorgan seçimi nasıl yapılır? İşte, bebek ve çocuk uyku ürünleri için temel bilgi ve tavsiyeler…

Bebek Yastığı ve Bebek Yorganı Ne Zaman Kullanılır?

Bebek yastıkları olarak da bilinen yastıklar, aslında 1,5-2 yaş üstü bebeğinize rahat bir gece uykusu sağlamak amacıyla tasarlanır. Uzmanlar, bebek yataklarındaki tüm yastık risklerinin ortadan kaldırılmasının 18-24 ay kadar sürebileceğini belirtiyor. Yuvarlanma ve hareket etme yeteneğine sahip küçük bebekler, en az bir yaşına kadar bir yastığa karşı boğulma riski altında olabilir. 1 yaşından önce bir bebek yorganı kullanmak da aşırı terlemeye ve boğulmaya neden olabileceğinden 12 aylıktan küçük çocuklar için uygun değildir. 6 ayını geçen bebekler için 95cm x 145cm boyutlarında hafif bir yorgan uygun olabilir. Bu dönemler için özel bebek yorganları ve ince battaniyeler de seçebilirsiniz.

Bebekler için yastık ve yorgan, bebeğin hassas cildinin zarar görmemesi ve alerjik bir reaksiyonlara sebebiyet vermemesi için özel malzemelerden üretilir. Organik yün, organik pamuk gibi malzemeler ve antialerjik – anti bakteriyel ürünler seçmek önemlidir.

Yeni Yürümeye Başlayan Bebekler ve Çocuklar için Yastık ve Yorgan Nasıl Olmalı?

Uyku ortamı söz konusu olduğunda önemli olan ilk şey, bebeğiniz ve çocuğunuz için kaliteli ve güvenli bir yatağa sahip olmaktır. Yastıklar ve yorganlar, uykuyu daha rahat hale getirmek içindir. Çocuğunuz yeterince büyüyene kadar, yastık kullanmaya hazır olmasını beklemeniz önerilir. Yumuşak ama yine de sağlam olan bebek ve çocuk yastıkları, en iyi yastık türüdür, yeterli destek ve konfor sağlamalıdırlar. Yeni yürümeye başlayan çocuklar için, ilk yorganları hafif (2 – 3 kg) olmalı ve büyürken 7 – 8 kg’a kadar çıkmalıdır. 10 yaşına kadar 10 kg seviyesini aşmamak gerekir.

Bununla birlikte bebek ve çocuklar için yastık ve yorgan seçerken dikkat edilmesi gereken dolgu malzemesi ve yastık ve yorgan kılıflarının kalitesidir. Bu materyallerin, doğal malzemelerden olması, hava alması ve terletmemesi gerekir. Pamuk, bambu, pamuklu elyaf, organik yün gibi dolgu maddeleri bu özelliklere sahiptir. Kuş tüyü, kaz tüyü gibi malzemeler hafif olsa da hijyen açısından çok sağlıklı olmayabilir.

Bebek ve çocuk uyku ürünleri bebeğin nazik bedeni göz önünde bulundurularak yüksek standartlarda üretilir ve üretilmelidir. Elbette hiç kimse bebeğinin veya çocuğunun toksik maddeler, kimyasallar koklayarak hasta olmasını ya da sert yastık kılıfları ile cildinin tahriş olmasını istemez. Satın alacağınız bebek & çocuk uyku ürünleri etiketlerinde organik, soft, antialerjik, % 100 doğal etiketlerini mutlaka arayın!



Also in Blog

Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?
Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?

Continue Reading

Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?
Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?

Continue Reading

Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?
Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?

Continue Reading