Saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!!!

Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?

Yataklar için Alez Seçimi Nasıl Yapılır?

Alev geciktirici kumaşlar, çok sayıda ev ürününde yaygındır ve yastık, yatak, çocuk kıyafetleri, koltuk döşemeleri, bebek oyuncakları gibi pek çok eşyada bulunabilir. Yataklar için alez, alev geciktirici kumaş ile kaplanmış bir çeşit yatak pedidir. Yatak üzerinde alez kullanmak, elbette yangın tehlikesine karşı alınabilecek güvenlik önlemlerinden biridir. Peki, her alez aynı mı, aralarında bir fark var mı? Bir yatak koruyucu alez nasıl seçilmeli?

Alez Satın Almadan Önce Neye Dikkat Etmeli?

Birçok uyku ürünü markalarının ürün portföyünde, aleve dayanıklı yangın geciktirici pedler bulunuyor. Fakat alev geciktirici özelliği olan bazı kimyasalların aynı zamanda potansiyel sağlık riskleri olduğu gerekçesi ile alez üretiminde kullanımı tartışmalara konudur. “Alez satın almadan önce neye dikkat etmeli?” sorumuzun cevabı budur, yani alez içerisinde sağlığa zararlı maddeler var mı?

Alez Yangın Geciktirici Malzeme Sertifikası Nedir?

Aleve dayanıklı ürün üretiminde uyulması zorunlu olan özel bir standart mevcut: 16 CFR Part 1632 olarak bilinen uluslararası standardın, sigara çılgınlığının yaşandığı 1950’lerden sonra sıklıkla çıkan ev yangınlarına istinaden çıkarılmış olması malum. 2007 yılında güncellenen Tüketici Ürün Güvenliği Standardı itibariyle tüm yatak pedlerinin 70m uzunluk ve 0,31m genişliğindeki üflemeli açık aleve dayanacak kadar yangın geciktirici kimyasallar içermesi gerekiyor.

16 CFR Part 1632, bir yatak pedinin tutuşması gereken direnci ölçen önemli bir standart. Yatak pedinin düz, kapitone veya püsküllü yerleri de dâhil olmak üzere tüm yüzeyleri test edilir. Yönetmelik yangına dayanıklılıkta kullanılan kimyasalların etiketlenmesini zorunlu kılmaz; üreticiler, tehlikeli etkileri açısından henüz test edilmemiş olanlar da dâhil olmak üzere tüm kimyasalları kullanmakta serbesttir.

Zararlı Kimyasal Kullanılmadan Üretilebilen Alez

Sıradan bir alez için bazı kimyasallar kullanılır: Borik asit (böcek ilacı olarak kullanılan toksin), antimon (kalp, akciğer hasarına neden olan kanserojen madde), dekabromodifeniloksit (hafıza kaybı ve saç dökülmesine neden olan madde) en bilinenleridir. Bu kimyasallar yatak örtüleri ile temas eden cilt tarafından emilir. Çoğu insan farkına varmadan bu sinsi etkenlere maruz kalır. Tekstil mühendisliği ve bilimin geldiği noktada zararlı kimyasal kullanılmadan da artık alez üretilebilir. Son derece yenilikçi bir polyester malzeme ve biyolojik materyallerle hazırlanan yeni nesil alezler hem sağlıklı hem de güvenli.

Yatağınız için bir alez seçerken sertifika standardını aramanız önemlidir. Bununla birlikte içeriğindeki malzemelere de dikkat etmeniz gerekir. Zararlı kimyasallar içermeyen, sıvı geçirmeyen, antibakteriyel alez gibi özellikler öncelikli kriterleriniz olmalıdır.

En yüksek konfor ve güvenlik kalitesini sağlamak için, alev geciktirici kimyasallar kullanmadan uluslararası standartları karşılayan alez çeşitlerimizi tercih edin! Yeni veya eski yatağınızı huzurlu bir gece uykusu için daha rahat hale getirmenin bir yolunu arıyorsanız, kaliteli alez çeşitlerimizin hem yumuşak hem sağlıklı hem de güvenli olduğunu bilerek huzur içinde dinlenebilirsiniz!



Ayrıca Blog

Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?
Günlük kaç saat uykuya ihtiyacımız var?

Okumaya devam et

Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi
Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık ve Yorgan Seçimi

Okumaya devam et

Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?
Neden % 100 Organik Yün Yastık ve Yorgan Seçilmeli?

Okumaya devam et